понедељак, 14. септембар 2009.

ALT DEUTSCH SILBERHOLZ

Sektor za upravne i nadzorne poslove u oblasti privrednih registara ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije daje sledece
MISLJENJE
(Serifikacija)
I-da se proizvodi izradjeni rucnim duborezom u drvetu ( ramovi za ogledala i slike, ukrasni stilski detalji za namestaj, kutije za satove, lovacki motivi, detalji na ulaznim vratima, verski motivi i dr.) u "ALT DEUTSCH SILBERHOLZ" preduzetnika Roberta Silberholza, mogu smatrati proizvodima umetnickog zanata.
II- Proizvodi iz stava I dispozitiva ovog misljenja, koji se stavljaju u promet kao proizvodi umetnickog i starog zanata, pored propisanih deklaracija i oznaka za tu vrstu proizvoda, mogu imati i posebnu oznaku: " proizvod umetnickog i starog zanata" kao i stilizovanu oznaku otvorene sake.
...
Ministrastvo ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije
-sektor za upravne i nadzorne poslove u oblasti privrednih registara-
Broj:300-313-01-16/2009. od 03. septembra 2009.godine
pomocnik ministra
dr Dragan Janjic





Predsednik vojvodjanske vlade Bojan Pajtić i ja u zanatskom domu







jun.2009. zanatski dom Novi Sad



























Izložbe i sajmovi na kojima sam do sada učestvovao:
-Jesenji novosadski sajam, 13. Međunarodni sajam preduzetništva 17-21. septembra 1996. godine. Osvojio sam srebrnu medalju i diplomu za duborez i ručni rad.
-14-ti međunarodni sajam preduzetništva 1997. Novi Sad.
-Sedmi salon nameštaja za opreme i enterijere Ambijenta novosadski sajam 1998. godine, Novi Sad.
-Kao izlagač sam demonstrirao izradu duboreza kao ručni rad.
-Izlagač na sajmovima antikviteta i hobija u Hotel «Putniku» Novi Sad, (6 puta do sada) i u Hotelu «Slavija» Beograd sa duborezima i restauracijom duboreza.
-Izlagač na prvoj izložbi Umetničko zanatstvo Srbije ZANUM u konaku knjeginje Ljubice u Beogradu od 24-26 decembra 2002. godine. Organizator je bila republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.
-Izlagač na izložbi «Novosadsko proleće» 2003 i 2004 u SPC «Vojvodina» Novi Sad u okviru starih umetničkih zanata gde sam izlagao svoje ručne radove i ujedno demonstrirao izradu duboreza.
-Učesnik na izložbama «Pijaca lepih stvari» u katoličkoj porti i na platou ispred SPC «Vojvodina» Novi Sad, kao i na «Pijaci lepih stvari u centru Sremske Kamenice 2003.
-Za učešće na manifestaciji «Tradicija i znanje su bogatstvo» dobio sam zahvalnicu kao izlagač starog umetničkog zanata – duboreza, od organizatora «Univerzitet braća Karić», hotel «Putnik» Novi Sad 2004. godine.

--9.Internationale Kunst Messe ART EXPO von 23.April bis27.April2004 Novi Sad

-izlagac u NOC MUZEJA u M.F.A.M 16.maja 2009 Novi Sad,

Učestvovao sam na više izložbi umetničkih starih zanata u Salzburgu, Beču, ...u Austriji gde sam bio jedini izlagač sa ovih prostora...

1 коментар: